Servicii D.D.D.

Pachetul nostru de servicii este aliniat cu normele europene in vigoare, folosirea celor mai bune si eficiente produse de pe piata interna si internationala cat si folosirea celor mai eficace procedee pentru combaterea daunatorilor ducand intotdeauna la rezolvarea problemelor beneficiarilor nostri. Avem toate autorizatiile posibile existente in acest domeniu si in acelasi timp acordul firmelor producatoare pentru utilizarea substantelor. Substantele folosite de noi nu au efecte secundare asupra animalelor domestice si in special asupra oamenilor, ceea ce ne da posibilitatea revenirii asupra lucrarilor pana la eliminarea totala a focarelor de infectie.

La semnarea contractului aferent serviciilor DDD se vor pregati toate autorizatiile necesare legislatiei in vigoare , procesele verbale de prestari servicii si informatii detaliate despre produsele folosite , eticheta , fisa tehnica , fisa de securitate , prospect , compozitie si avizul sanitar al produsului.

Decis Lvk – Dezinfectie, Dezinsectie, Deratizare, prescurtat DDD

Dezinfectie

Dezinfectia este o metoda a igienei, constand in operatiuni de prevenire si combatere a bolilor infectioase si parazitare la om si animale, urmarindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafetele supuse acestei operatiuni. Aceasta actiune antimicrobiana, antivirucida si antibacteriana poate fi profilactiva (de prevenire) si curativa (de combatere).

Aveti nevoie de ajutor?

Apeleaza la o echipa specializata, atestata si cu experienta in domeniul D.D.D. de peste 22 ani.

Contacteaza-ne

Dezinsectie

Dezinsectia este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a artropodelor, care vehiculeaza si transmit ( direct sau indirect) boli infecto- contagioase si parazitare pentru om si animale, generatoare de disconfort precum : gandaci, furnici, plosnite, capuse, purici, tantari, muste, omizi, viespi etc. Dezinsectia poate fi de doua feluri profilatica (prevenire) si de combatere.

Aveti nevoie de ajutor?

Apeleaza la o echipa specializata, atestata si cu experienta in domeniul D.D.D. de peste 22 ani.

Contacteaza-ne

Deratizare

Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate permanent in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani) si mentinerii acestoara la un nivel numeric redus. Deratizarea poate fi de doua feluri: Chimica constă în utilizarea de substanţe raticide cu efect letal, amplasate în staţii de intoxicare perimetrale. Ecologica constă in amplasarea de capcane cu lipici cat mai ascunse posibil pentru a fi ferite de praf si impuritati..

Aveti nevoie de ajutor?

Apeleaza la o echipa specializata, atestata si cu experienta in domeniul D.D.D. de peste 22 ani.

Contacteaza-ne

Aceste actiuni se desfasoara in urmatoarele spatii :

1. Locuinte

Stiati ca

Actiunile DDD se recomanda a se efectua total si nu partial in special prin asociatiile de proprietari , acestea gestionand mult mai bine efectuarea acestora.

De exemplu: Atunci cand se efectueaza o lucrare de deratizare sau dezinsectie la subsolul unui bloc, acestea trebuie efectuate in toate subsolurile scarilor blocului respectiv.

Este mai usor sa previi decat sa combati.

Gandacul negru de bucatarie (blatta orientalis) si gandacul Svabul American ( Blatta americana ), asemanator cu gandacul negru de bucatarie, dar mult mai mare, prezinta pericolul ca in stare adulta sa roada pielea omului si a cainilor? Astfel au fost cazuri in care au ros coatele unor copii adormiti, precum pielea de pe pantece si picioare la cainii de apartament, producandu-le plagi serioase.

In afara de daunele produse prin hranire, gandacii polueaza locurile pe care le viziteaza prin excrementele si fluidele eliminate prin glandele abdominale, precum si prin fluidul regurgitat in timpul hranirii, imprimandu-le un miros neplacut.

Trebuie sa se acorde o importanta deosebita operatiunii de curatenie in detaliu in locuintele noastre , permergatoare actiunilor D.D.D.

Nu ezitati sa contactati o firma specializata pentru realizarea acestei igienizari.

Este foarte importanta colaborarea cu angajatii firmei pentru a le oferi detalii despre problemele locuintei dumneavoastra ceea ce ii ajuta la imdeplinirea cu succes a misiunii lor.

Verificati de la inceput daca subtantele folosite de operatorii D.D.D. sunt insotite de aviz sanitar si fisa tehnica de securitate, cat si daca produsele respective sunt in termenul de valabilitate

Recomandam sa se asiste la realizarea dilutiei substantei asa cum indica producatorul pe prospect.

Dupa efectuarea curateniei este indicat sa se realizeze dezinfectia care este o actiune antimicrobiana si antivirucida.

A nu se spala dupa aceasta actiune timp de 24 ore

A treaia actiune este cea de dezinsectie care se realizeaza prin pulverizare umeda a unui insecticid de contact pe suprafata care trebuie tratata, respectiv pardoseala, pamant , tocuri usi, spatele mobilierului , tocurile ferestrelor, calorifere etc.

In mod normal, asociatiile de locatari ar trebui sa execute lucrarile de dezinsectie deratizare, sub directa coordanare a primariei. In multe cazuri insa primaria nu a realizat campanii globale de dezinsectie – deratizare, fapt care determina obligativitatea asociatiilor de locatari sa isi execute in nume propriu aceste lucrari.

Va reamintim ca:
Dezvoltarea insectelor si rozatoarelor este favorizata de conditiile prielnice ale subsolurilor, mai precis, caldura si umezeala, fiind un mediu deosebit de propice in gazduirea larvelor de tantari.Traseele de conducte constitue caile de acces ale daunatorilor spre casele noastre.

Astfel, raul trebuie distrus de la radacina, efectuand in conformitate cu reglementarile in vigoare (ORDIN Nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății), lucrari profilactice de dezinsectii si deratizare.

E de preferat sa aveti un subsol curat, pentru a avea o eficienta ridicata a lucrarilor. Lucrarile se pot executa si in coditii de umezeala, dar in aceasta situatie trebuie insistat si asupra distrugerii larvelor din ochiurile de apa, folosind substante speciale.

Dezinsectia trebuie efectuata si pe casa scarii, pentru combaterea insectelor adulte, si al oualelor prezente pe pereti. Consultati periodic oferta noastra de pret, deoarece firma Decis Lvk, lanseaza in diverse perioade ale anului, oferte promotionale, venind in sprijinul dvs.

Este bine sa retineti: Oricand aveti probleme de tip DDD, Decis Lvk este firma care va scapa de ele !

Nu uitati
Cand cumparati o casa noua, efectuati o lucrare de dezinsectie – Nu puteti sti niciodata daca vanzatorul a dat importanta acestui lucru. Chiar daca aspectul casei este curat, deci in aparenta nu se observa nici un gandac in casa goala, noi va garantam ca de cele mai multe ori acestia exista.

Ganditi-va ce greu e sa faci o dezinsectie corespunzatoare dupa ce termini curatenia!
Inainte de plecarea in concediu efectuati o lucrare de dezinsectie; va apara de multi daunatori.
Pentru gandacii de bucatarie, exista posibilitatea starpirii acestora, cu picaturi de gel amplasate in locuri critice cu efect mare de distrugere si remanenta, astfel incat nu se creeaza deranj si nici o atmosfera nociva, pentru ca nu exista pulverizare.

Iata aici cateva din motivele pentru care casa dumneavoastra este tinta mai multor tipuri de parazit:

 • Caldura
 • Mancare
 • Adapost

Chiar daca este de prisos, este bine totusi sa reamintim care ar fi inamicii confortului locuintei dumneavoastra:

 • Furnicile
 • Gandacii de bucatarie
 • Paianjenii
 • Mustele
 • Rozatoarele
 • Molia covoarelor si multe altele

Pentru sanatatea dvs. aceste actiuni trebuie efectuate periodic atat in locuinta dvs , atat in locuinta in care traiti cat si in spatiile comune aferente blocului in care locuiti respectiv scara blocului si subsol.

De asemenea pentru casele pe pamant efectuam atat dezinsectii interioare cat si dezinsectii exterioare pentru curti, de combatere a tantarilor, mustelor, viespilor, etc., generatoare de disconfort.

2. Institutii Publice

Cand vine vorba de institutii, Decis Lvk are o vasta experienta si metode special adaptate in functie de profilul activitatii.

Aceste actiuni se vor desfasura in baza legislatiei in vigoare:

 • ORDIN Nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății
 • ORDIN Nr. 82/2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localitatilor
 • Legea nr. 326 din 28 iunie 2001 privind serviciile publice de gospodarie comunala, publicata in Monitorul Oficial nr. 359 din 4 iulie 2001, modificata prin Ordonanta de Urgenta nr. 9, publicata in Monitorul Oficial nr. 120/14.02.2002 si prin O.U.G. nr. 197 din 18.12.2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 956/27.12.2002;
 • Hotararea Guvernului nr. 373 privind organizarea si functionarea Autoritatiii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, publicata in Monitorul Oficial nr. 272/23.04.2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
 • Ordonanta Guvernului nr. 87 privind serviciile publice de salubrizare a localitatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 543 din 01.09.2001, aprobata prin Legea nr. 139/2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 233/08.04.2002, modificata si completata prin O.G. nr. 35 publicata in M. Of. nr. 62/01.02.2003;
 • Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 254/2006
 • Legea serviciului de salubrizare a localitatilor nr. 101/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393/2006
 • HG nr 956/2005 privind plasarea pe piata a produselor biocide

2.1. Primarii

Intocmim studii de referinta pentru efectuarea lucrarilor de dezinsectie – deratizare asupra localitatii pe care o administrati, in vederea unei fundamentari de costuri si posibilitati de finantare.

Primariile municipale, orasenesti si comunale, au obligatia sa realizele actiuni de igienizare asupra zonei coordonate cu firme licentiate A.N.R.S.C.
Aceste actiuni sunt:

 • salubrizare
 • dezinsectie
 • deratizare
 • dezinsectia exterioara pentru combaterea tantarilor , mustelor, omizilor, capuselor etc.

Salubrizarea este realizata aproape in toate localitatile, de aceea vom insista asupra dezinsectiei si deratizarii.

DEZINSECTIA IN ORASE SI ZONE POPULATE

Dezinsectia in ORASE si in ZONE POPULATE, vizeaza combaterea tantarilor si a mustelor.

Combaterea tantarilor si a mustelor constitue o problema deosebita in regiunile urbane, unde imbolnavirea populatiei cu boli transmisibile, prin aceste insecte, poate fi rapida si in masa.

Pentru o combatere eficienta se impun aplicarea simultan a urmatorelor tipuri de dezinsectie :

 1. tratamentul terestru al terenurilor de propagare, de exemplu terenuri mlastinoase, lacuri, etc. , pentru combaterea larvelor, care asigura o protectie mai completa.
 2. pulverizarea si tratamentul la sol, cu generatoare autopurtante tip ULV, in parcuri, zone de verdeata, pentru combaterea tantarilor si a mustelor adulte, care asigura distrugerea lor imediata.
 3. dezinsectia in subsoluri si casa scarilor ( inclusiv cele de locuinte ) , unde exista unul din cele mai mari focare de tantari, ocazie cu care se distrug si focarele celorlalte insecte.

NOTA:
Tratamentele aviochimice in Europa sunt interzise.
Primariile, in marea majoritate a lor nu ralizeaza decat primul tratament – si anume aviochimic – cu pierderi si costuri ridicate, fara sa ia in cosiderare ca:
– tratamentul terestru (2,3), prin combaterea directa a adultilor si larvelor de tantari in stadii tinere , realizeaza o eficienta ridicata a operatiunii de dezinsectie.
– tratamentul in subsoluri si casa scarilor, asigura confortul imediat;

MAI NOU:
De actualitate , recomandarile uniunii europene interzic folosirea avioanelor utilitare pentru tratamentul de combatere a tantarilor.

Cu atat mai mult succesul acestor actiuni lasa mult de dorit deoarece avioanele nu pot cobora la altitudine mica pentru a pulveria substante datorita blocurilor, caselor, etc iar de la o altitudine mai mare asa cum este practica actuala a aviochimicelor, pulverizarea substantei duce la volatizarea acesteia in eter.

Cauze si Efecte:

 • Salubrizarea precara
 • Lipsa unor masuri de preventie

Efectuam tratamente de dezinsectie exterioara pe domeniul public, cu utilaje de ultima generatie respectiv generatoare autopurtante tip ULV.

DERATIZAREA LOCALITATILOR

Primariile acorda o deosebit de mica imporatanta , sau deloc, deratizarii localitatilor.
Pericolul mare pe care-l reprezinta rozatoarele daunatoare , soareci si sobolani , din localitati, consta in aceea ca acestea provoaca numeroase pagube materiale si reprezinta un pericol deosebit pentru sanatate.

O actiune de deratizare, este eficienta , daca se realizeaza pe o durata de 3 ani, in cate 2 etape anual, cu intretinere permanenta. In acest fel se asigura o scadere a populatiei de sobolani, la o limita inferioara, care nu prezinta practic nici un pericol, pe o perioada de maxim 5 ani.

Dupa 5 ani de neefectuare a deratizarii pericolul creste exponential!

Marea majoritate a primariilor nu au mai realizat o campanie de deratizare, de peste 14 ani. Ce se va intampla cand fenomenul va fi greu stapanit?

Sa nu uitam ca in urma unei actiuni de deratizare, considerate reusite, se realizeaza distrugerea populatiei de rozatoare in proportie de 40 – 60% si chiar in aceasta situatie numarul lor este aproximativ dublu numarului populatiei localitatii.

OBIECTIVELE DERATIZARII LOCALITATILOR

Principalele obiective spre care trebuie sa-si focalizeze atentia primariile:

 • Intreprinderi si institutii
 • Unitati alimentare
 • Piete
 • Depozite en-gros pentru produse alimentare si nealimentare
 • Subsolurilor de bloc
 • Gospodarii ale populatiei
 • Spatii libere, parcuri, maluri
 • Canalizari , guri de vizitare, inclusiv PT
 • Zone de depozitare gunoaie
 • cimitire

De ce primariile trebuie sa aiba in obiectiv deratizarea spatiilor pe care nu le gestioneaza?
(ex. Institutii, subsoluri, gospodarii,…) – pt. ca:

 • o actiune de deratizare este eficienta daca aceasta se efectueaza global
 • in momentul cand se realizeaza o deratizare fragmentata, costurile sunt ridicate, necesarul de otrava fiind mai mare pentru a distruge o parte si din rozatoarele din zonele marginale
 • nu poate lasa la latitudinea fiecaruia, igienizarea localitatii, si sanatatea acesteea.

Va rugam sa ne contactati pentru relatii suplimentare.

Nu uitati! – Sanatatea si viata concetatenilor stau in mainile dumneavoastra!

2.2. Spitale

Spitale de orice profil prin actiuni profilatice cat si de combatere a infestarilor severe cu gandaci, purici, etc, oferind chiar si garantii periodice, prin incheierea unui contract ferm.

2.3. Regii autonome

Regii autonome si diverse institutii aflate in subordinea Consiliilor Locale si Judetene. Societatea noastra este abilitata sa efectueze ierbicidari pe drumurile judetene lucrari care tin de peisajistica precum si SIGURANTA CIRCULATIEI

3. Spatii diverse

In acest capitol ne adresam tuturor celor care administreaza un spatiu in care se desfasoara o activitate cu caracter lucrativ, non profit, administrativ, cum ar fi:

 • unitati cu profil industrial – productie – comert
 • unitati cu profil alimentar – productie – comert
 • unitati de invatamant
 • unitati militare
 • unitatii sanitare
 • unitati hoteliere
 • ferme zootehnice
 • ferme agricole
 • mall-uri
 • spatii diverse
 • curti
 • terenuri intravilane si extravilane

Marea majoritate a acestora realizeaza lucrarile de dezinsectie – deratizare numai in momentul cand fenomenul devine foarte deranjant sau produce pagube mari. Foarte rar sunt institutiile care fac aceste operatiuni de dezinsectie deratizare, cu caracter profilactic, conf. Ordin MS 119 /2014.

Se intelege faptul ca situatia financiara a multor institutii nu permite realizarea lucrarilor profilactice . Daca in cadrul institutiei exista un bloc alimentar, efectuati macar asupra acestora tratamentul cu caracter profilactic.
SC DECIS LVK va vine in sprijin cu un contract de service, cu plata lunara, calculat in functie de suprafata utila pe care o ocupati. Acest contract va asigura functionarea in conditii de igiena maxima, preluarea de responsabilitate, costuri foarte mici , esalonate lunar , si “nu va doare capul!” (sintagma nu ne apartine , dar se potriveste)
Etapele parcurse pana la efectuarea tratamentului sunt:

 • inspectia spatiului
 • ezpertiza de identificare vectori
 • stabilirea substantelor necesare efectuarii tratamentului
 • prezentarea calculatiei de pret

Lucrarile de dezinsectie se vor face in functie de disponibilitatea beneficiarului.

Este de preferat ca lucrarile de deratizare sa se efectueze in prezenta personalului, pentru ca echipa DDD sa fie indrumata spre zonele critice.

Substantele folosite nu sunt nocive pentru mediul inconjurator, plante, personal, nu pateaza si nu sunt corozive.

Este bine sa retineti: Oricand aveti probleme de tip DDD, Decis Lvk este firma care va scapa de ele !

De ce Decis LVK

   • dorim sa fim cei mai buni
   • avem o experienta de peste 22 ani in domeniu
   • efectuam lucrari cu personal calificat, atestat
   • avem dotare corespunzatoare din punct de vedere tehnic
   • stim foarte bine ceea ce avem de facut
   • ne asumam responsabilitatea lucrarilor efectuate prin garantia oferita

Ce spun clientii

Am un magazin pe strada Brailei si am incheiat un contract cu firma Decis Lvk, recomand cu incredere.
Dorin
Unde locuiam aveam multi gandaci care intrau de la subsol, am apelat la aceasta firma si am scapat de probleme.
Simona
Locuiesc la casa si am apelat la aceasta firma ca sa scap de sobolani.
Stefan